Награждават пожарникари

Награждават пожарникари

В Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян ще бъдат наградени отличените служители в регионалния етап от Националния конкурс “Пожарникар на годината – 2012”, което ще се състои на 31.01.2013г. от 13.00 часа в сградата на пожарната.

В 13.30 ч. на същата дата ще има и открит урок по пожарна безопасност, който учениците от ОУ “Стою Шишков” – с. Търън, участващи в Детска полицейска академия, ще изнесат пред свои връстници от ОУ “Проф. д-р Асен Златаров”

Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян проведе ежегодния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината” за 2012г. Комисия излъчи първенците на ОУ “ПБЗН” – Смолян по различните направления на дейност. Отличените служители са, както следва:

А) „Пожарникар на годината – комплексен победител” – за държавни служители, работещи в различни направления на дейност – Главен инспектор Севдалин Славчев Кехайов – Началник РС ПБЗН Златоград.

Б) Пожарникари на годината от направление „”Пожарогасителна и спасителна дейност”: – подраздел за държавни служители с висше образование (категория „Б”, „В” и „Г”) – няма номиниран служител;

– подраздел за държавни служители със средно образование (категория „Д” и „Е”) – главен пожарникар Сергей Славчев Челебиев – Началник на дежурна смяна в “ПГ и СД” на РСПБЗН Смолян.

В) Пожарникари на годината от направление „Контролна дейност”, осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол: – подраздел за държавни служители с висше образование (категория „Б”, „В” и „Г”) – Инспектор Йонко Дамянов – Инструктор в ”ДПК и ПД” в РСПБЗН Девин.

– подраздел за държавни служители със средно образование (категория „Д” и „Е”) – главен пожарникар Сергей Славчев Тодоров – Началник на УПБЗН Неделино в РСПБЗН Златоград.

Г) Пожарникари на годината от направление „Превенция – няма номиниран служител

Със заповед № З-ПБ-38/13.01.2012г. на началника на ОУ ПБЗН -Смолян, посочените служители са наградени с “писмена похвала” и са предложени за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината”. Награждаването на отличените служители ще се извърши на 31.01.2013г. от 13.00 часа в ОУ ПБЗН – Смолян.

Съгласно регламента, комисията определи да бъде отличен за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината” – областно ниво за конкретен съществен принос в областта на пожарната безопасност и защита на населението – инж. Стефан Николов Стайков – областен управител на област Смолян.

Изключителна подкрепа оказаха инженер Стефан Стайков и екипът от служители на Областна администрация за реализирането на проекта “Чрез превенция да съхраним природната красота на Родопа планина”. Проектът е по оперативна програма Европейско териториално сътрудничество “Гърция-България 2007-2013”. Областна администрация – Смолян е водещ бенефициент, партньор е Източна Македония и Тракия със звено Ксанти. Стойността на проекта за българската страна е 554 921 евро. Предвид горното, комисията определена от ръководството на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян счита, че инж. Стефан Стайков има съществен принос за развитието на пожарната безопасност в България – област Смолян и предлага да бъде отличен в рамките на Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2012г.” за конкретен съществен принос в тази сфера.

Вирни се горе