Наградите от конкурса „Чудото на Коледа – Рождество Христово“ бяха връчени и на смолянските деца

 Наградите от конкурса „Чудото на Коледа – Рождество Христово“ бяха връчени и на смолянските деца

От наградените 52 деца в конкурса за рисунка, стихотворение, есе „Чудото на Коледа – Рождество Христово“ 14 са индивидуалните награди от Смолян, Търън, Момчиловци и колективна награда за коледни картички на ОУ „ Н. Й. Вапцаров“ – Широка лъка. На победителите от страната наградите с грамотите бяха изпратени по пощата и вече са получени. Организаторите на конкурса Младежки православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян и сайтът „Всемирното православие“ благодарят на всички участници, на родителите и учителите, полагащи грижи и усилия децата да се развиват духовно и творчески.

За награждаването на победителите в конкурса „Чудото на Коледа – Рождество Христово“ от Смолян, Търън, Момчиловци и Широка лъка бе организирано специално тържество в залата на Неделното училище в храм „Св. Висарион Смоленски“. Присъстваха учителки по религия от Момчиловци, Устово и Райково, много родители, баби и дядовци, учители на децата от конкурса, които с радост аплодираха наградените, изразиха благодарност към организаторите на конкурса и желание децата им при възможност да посещават заниманията в „Чисти сърца“. Тук бе и председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева като партньор на общите дейности с „Чисти сърца“.

Празникът бе открит с песенен поздрав от детски хор „Чисти сърца“ с ръководител Соня Белидерова-Цветкова, а след това учителките по вероучение Николина Попсавова-Жекина и Радка Георгиева представиха презентация с дейностите на „Чисти сърца“ извън учебните занимания по програма, които за изтеклата 2015 година са 20. Прочетено бе обръщението на гл.-редактор д-р Росица Колева“ на сайта „Всемирното православие“ – партньор на „Чисти сърца“, в което се изразява радост за вдъхновението на децата да пишат за нашия Спасител. Свои мисли сподели и председателят на журито за рисунки художничката Симеона Савова – директор на Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян. Подредена бе изложба с наградените творби от страната и от Смолян. Впечатляват рисунките на трите гимназистки от ПМГ с ръководител Милка Кокудева.

Изненадващо за децата от „Чисти сърца“ новият кмет на Момчиловци Сийка Суркова им поднесе подарък хипопотам и лакомства с думите: „Знам, че “Чисти сърца” често правите подаръци на деца, възрастни хора, инвалиди и социално слаби, сега обаче е време вие да получите подарък. Той е в знак на благодарност за приятелството между Момчиловци и Младежкия православен център „Чисти сърца“, както и за стойностното ви участие в тържеството за запалване светлините на Коледната елха в Момчиловци. Хипопотамът е символ на доброта и сила. Пожелавам добротата ви никога да не се изчерпва, а силата на вярата винаги да ви помага.“

Специалната награда за децата ОУ „ Н. Й. Вапцаров“ – Широка лъка, за десетките им Коледните картички получи кметският наместник на с. Стойките като родител на дете в училището Георги Георгиев. Той изрази впечатлението си от разностранната дейност на „Чисти сърца“ и разказа за грижата на кметството и населението за възстановяването и поддържането на многото параклиси край село Стойките.

Картичките на децата от Широка лъка заедно с картичките от ПМГ „Васил Левски“ в Смолян бяха връчени при посещенията на „Чисти сърца“ в Дома за стари хора в с. Фатово и на Коледния празник на децата от Съюза на инвалидите в ресторант „Централ“ в Смолян.

„Чисти сърца“

Вирни се горе