„Надираване в Рожен“ в трите дни на Събора

„Надираване в Рожен“ в трите дни на  Събора

Още едно атрактивно събитие ще има по време на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“. Това ще е „Надиграване в Рожен“ за най-добрите изпълнители от 110-те танцовите групи участващи във Фолклорния конкурс. Надиграването ще е на 17, 18 и 19 юли от 16,00 ч., а за победителите ще има специални награди осигурени от фирма RICHMART. Надпреварата всеки ден ще в седем кръга, всеки с продължителност от по 5 минути. Ще се играят родопски, македонски, северняшки, добруджански, тракийски и шопски хора, а финалът ще са шеметни ръченици.

„Надиграване в Роен“ е само за любители танцьори, като всеки състав може да участва само веднъж в поредицата надигравания с един или двама представители. Надиграването ще е по сценарий на Асен Павлов, който ще е и водещ на събитието. Справилите се най-добре в седемте кръга и победителите ще бъдат определени от компетентно жури, в които ще участват едни от най-добрите български хореографи и фолклористи. Победителите всеки ден ще получават награди в размер на 500, 300 и 200 лева от инициатора и спонсор на надиграването фирма RICHMART.

Националният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“ наследник на Националния фолклорен събор „Рожен”, се организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян, в партньорство с Община Чепеларе и подкрепата на Министерство на културата. Събитието е под патронажа на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Вирни се горе