Музиканти от НУФИ "Широка лъка" с участие в Брюксел

Музиканти от НУФИ "Широка лъка" с участие в Брюксел

Група ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” пътуват за Белгия, където ще се представят с богата фолклорна програма, съобщиха от учебното заведение. Миналата година те откриха Коледните празници в Брюксел, уточниха оттам. Интересното е, че символът на Брюксел – “Пикаещото момче” ще бъде облечено в българска носия за празника на Голямото хоро, който ще бъде открит с изпълнения на талантливите ученици от НУФИ.

Музикантите от широколъшкото училище ще открият Пролетния фестивал в Брюксел.

На 20 април от 13.30 часа пред прочутия фонтан „Манекен Пис” талантите от Широка лъка ще открият празника на Голямото хоро, след което ще представят красотата на българския фолклор в престижния културен център „Бозар”, казаха още от училището.

На 19 април пък учениците ще покажат своите умения и в Европейската комисия, където домакин ще бъде еврокомисарят Кристалина Георгиева. В програмата на младите изпълнители са включени песни, танци и инструментални пиеси от всички фолклорни области на България.

Българските почитатели на фолклора и приятелите на НУФИ „Широка лъка” ще могат да се насладят на техните изпълнения на 27 април в град Доспат и на 30 април в град Смолян, където с богата фолклорна програма ще открият Майските културни празници – Смолян 2013.

Вирни се горе