Млади огнеборци от Смолян участваха в симпозиум в Германия

Млади огнеборци от Смолян участваха в симпозиум в Германия

Смолянски младежи и пожарникари представляваха България на единайсетия симпозиум на Младежката комисия към Международната асоциация на службите за пожарна безопасност и спасяване “CTIF” на 17, 18 и 19 май в Амберг, Германия

Симпозиумът се провежда веднъж на две години, като всяка държава, член на “CTIF”, изпраща свои представители. Тази година България бе представена от трима младежи /на 14г./ от младежки противопожарен отряд “Млад огнеборец” – Смолян, гл. инспектор Благой Янковски – началник група “Държавен противопожарен контрол” и “Планиране и превантивна дейност” при РС ПБЗН – Смолян и гл. инспектор Светлин Михайлов – началник на РС ПБЗН – Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново.

Участниците в симпозиума работиха в три уъркшопа: 1) Правна рамка при работата на пожарникарите с деца и младежи; 2) Как да използваме Интернет безопасно и начини на комуникация в глобалната мрежа; 3) Ролята на пожарната за предпазване на деца и младежи от употреба на алкохол и наркотици и от сексуално насилие. Презентации по темите направиха представителите на Люксембург, Германия и Англия.

По време на симпозиума представителите на различните страни, членове на “CTIF”, имаха възможност да обменят добри практики, да дискутират различни аспекти от разглежданите теми, да се запознаят и разменят контакти с колеги и деца от други държави.

На път за Германия българската група посети и побратименият на общ. Смолян район Кишпещ, Будапеща, където беше посрещната много топло от домакините. Организирани им бяха посещение на езерото Балатон и разходка из Будапеща.

Вирни се горе