Младежи от читалище "Христо Ботев" играха с много настроение и жар и зарадваха военнослужещите

Младежи от читалище "Христо Ботев" играха с много настроение и жар и зарадваха военнослужещите

Написано от Вас

На 04.05.2018година се проведе празника на “101 алпийски полк”. В поздравителната част взеха участие и танцовите формации с четири танца “Нестинарско”,”3 Х”, ”Снощи седенки кладохме” и “Щуротии”. На сцената на военен клуб децата и младежите играха с много настроение и жар и зарадваха военнослужещите от нашия град по случай 6 май – Деня на българската армия.

Нашето сътрудничество е многогодишно и традиционно с “101 алпийски полк” зародило се още през 1920 година ,когото специалистите на поделението поемат нашите състави, като прекрасни художествени ръководители. Нашите съвместни мероприятия се проявяват в ежегодно проведените тържествени концерти по случай 6 януари рождението на патрона на читалището “Христо Ботев” и на 2 юни за отдаване на заслужена почит на загиналите за свободата на България знайни и незнайни герой.

Ние участваме във всички национални и регионални прояви като фестивали, прегледи, събори и други които се организират от “101 алпийски полк”. Радваме се, че това сътрудничество непрекъснато укрепва.

Худ. Ръководител М.Йосифова

Вирни се горе