Майя Остоич представя новата постановка „Кошница с лъжи“

Майя Остоич представя новата постановка „Кошница с лъжи“

Авторът и режисьорът на мюзикъла за деца „Куклата Барби“ Майя Остоич представя новата постановка в Родопския драматичен театър „Н. Хайтов“ на своята пиеса за възрастни „Кошница с лъжи“. В спектакъла участват актьорите Божана Мановска, Джована Галиарди и Делян Илиев. Премиерата ще бъде на 17 май 2017 г. от1 9ч. в зала 2 на театъра.

„За жалост, сме се научили да общуваме с полуистината за себе си, страхувайки се да признаем пред другите своята същност. Но тези своеобразни паравани, с които се ограждаме, за да се предпазим от света, в който живеем, ни правят още по-раними и самотни. Много често попадаме в нелепи ситуации, породени от недоизказаните неща помежду ни. В спектакъла се стремим тримата персонажи да бъдат максимално автентични, за да може публиката да разпознава във всеки един от тях частица от себе си. Само когато имаш шанса да се погледнеш отстрани, най-страшните неща, в чийто омагьосан кръг си попаднал, не изглеждат толкова фатални.

Смятам, че българският театър трябва повече да се занимава с проблемите на нашето общество. Това ще помогне на всички нас да се научим да ги преодоляваме“, сподели Майя Остоич.

Вирни се горе