Крум Филипов гостува с дебютен роман в "Петното"

Крум Филипов гостува с дебютен роман в "Петното"

Крум Филипов гостува на литературен салон „Spirt&Spirit“ в клуб Петното. Известният режисьор ще представи първия си роман „Синът на авиатора“, издание на Жанет 45. Модератор на срещата е Александър Секулов.

Крум Филипов е роден през 1969 година в Смолян. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ , специалност режисура, в класа на проф. Иван Добчев. Режисьор е на 10 театрални спектакъла. Автор на 9 документални филма, сред които този за пианиста проф. Георги Петров -“Изповед“ (отличен със „Златен ритон“). През последните 5 години работи като режисьор и сценарист на предаването за изкуство и култура по БНТ 2 – „Метафора“. Автор е на лентите от поредицата „Умно село“ по БНТ за Божана Апостолова, Кольо Карамфилов, Ясен Гюзелев и Палми Ранчев. Поет, писател. Автор е на стихосбирките „Воден знак и „Книжката“, предаде БНР.

Стихове пише от малък, но рядко и малко публикува. През 1994 г. става лауреат на Десетия национален конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, а на следващата година печели първа награда в литературния конкурс „Яворов“ – гр. Поморие. През същата 1995 година издава и първата си стихосбирка „Затръшнато небе“, удостоена с голямата награда на БНР за „най-ярък дебют в литературата“. През 1996 г. получава една от трите годишни награди за литература на радио „Дойче веле“.

Вирни се горе