Концерт "Зимна приказка" представиха в Чепеларе

Концерт "Зимна приказка" представиха в Чепеларе

На 06.02.2016 г. на сцената на НЧ „Родопска искра 1880”, Български арт и фолклорен център “Нестия” със съдействието на Община Чепеларе организира концерт „Зимна приказка в Чепеларе 2016”. Дейността на центъра е насочена към съхраняване на българския дух и достойнство в младото поколение, както и поддържане и развиване богатите традиции на българския фолклор и изкуства.

Концертът бе открит от г-жа Славка Чакърова-Кмет на Община Чепеларе. Участие взеха ФА “Орфей” към НЧ “Родопска искра 1880”, състав от НЧ ”Отец Паисий”с. Малево, самодейни състави от читалища в гр. София и танцов състав от гр. Мадан.

“Убедена съм, че концертите и изявите на Български арт и фолклорен център “Нестия” на различни места в страната оставят незабравим спомен за многобройните почитатели на родния фолклор. Проявите, които организирате, са най-добрият посланик на България, не само защото разкриват богатството на българската култура, но и защото докосват сърцата на хората и ги свързват един с друг чрез универсалния език на изкуството. Ние сме съпричастни с голямата Ви цел.”, заяви г-жа Чакърова

Вирни се горе