Конкурс за улично изкуство събира графити-художници в „Родопи фест”

Конкурс за улично изкуство събира графити-художници в „Родопи фест”

За трети път община Смолян обявява Графити конкурс в рамките на предстоящия „Родопи фест”. Творческата надпревара поставя специален акцент на уличното изкуство /Стрийт-Арт/ като придобиващо все по-голяма популярност и все повече почитатели, особено сред младежката аудитория. Участниците трябва да интерпретират две теми: „Приказки за Родопа в графити” и надпис или изображение „Street energy”.

Желаещите да участват могат да представят своите проекти за предварителна селекция в Художествена галерия – Смолян до 17 юни включително. Одобрените автори ще могат да реализират творческите си идеи върху бетонните стени над Каскадите на 19 и 20 юни. На графити-художниците, които ще се конкурират по въображение и умения в своеобразното градско творчество, ще бъдат предоставени необходимите за рисуване материали.

Специално жури ще излъчи победителя. Готовите графити ще бъдат заснети и качени на страницата на „Родопи фест”, за да бъде избрано най-доброто произведение според публиката. Най-добрите графити ще бъдат използвани с рекламна цел за следващите издания на фестивала.

Вирни се горе