Кирил Божков показва уникална колекция в КДК

Кирил Божков показва уникална колекция в КДК

Доцент д-р Кирил Божков, преподавател в катедра „Живопис” на Националната худажествена галерия „Николай Павлович” гостува за втори път в Смолян. На 1 май 2018 г., от 18 часа в зала „Петър Стайков” ще бъде открита изложба на негови творби. Ценителите на изящната живопис ще видят 60 платна, събрали в себе си светът на твореца, изобразен чрез цялата гама от цветове, тонове и теми.

Божков има над 60 самостоятелни и участие в 200 колективни изложби у нас и в чужбина. Той е „Рицар на четката” за 2012 г. Негови картини притежават Националната и Софийската градска художествена галерия, Народното събрание на Република България, частни галерии в Австрия, Англия, Белгия, Германия, Гърция, Египет, Италия, Ирландия, Кипър, Колумбия, Малайзия, Норвегия, Русия, САЩ, Сърбия, Чехия, Словения, Унгария, Франция, Холандия, Швейцария, Япония и др.

Освен на мащабните платна, изпълнени с изящество и красота, Божков е майстор още на портрета, на акварела и акта. От картините му лъха енергия, поетичност, топлота. Те им придават артистична виталност, която ни пренася в друго измерение на виртуалната реалност, при всички случаи по-интересна и въздействаща от реалната.

Вирни се горе