„КАМИНО“ НА ТИХОМИР ИВАНОВ ПРЕДСТАВЯТ В КДК

„КАМИНО“ НА ТИХОМИР ИВАНОВ ПРЕДСТАВЯТ В КДК

Клубът на дейците на културата организира среща с автора на книгата „Камино – пътят на завръщането“ – Тихомир Иванов, на 6 юни /сряда/ от 18 часа в зала „Петър Стайков“. Тихомир Иванов е един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори и тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването навътре е самотно занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието. Целта му е да стигне до корена на своите психологически блокажи и житейски неуспехи, да провери „на терен“ основните постулати от психологическото познание, което е натрупал като любител. Журналистът Георги Тошев пише: „Да извървиш Камино е физическо, но и духовно предизвикателство. Сблъсък на воля и чувства, на спомени и любопитство. За мен това пътуване беше урок, за Тихомир Иванов – ново начало. Талантът на разказвач му помага да измъкне книгата от рамките на обикновения пътепис. Превръща я в увлекателен разказ за Пътя, който всеки от нас трябва да извърви със себе си. Катедралата в Сантяго де Компостела е не просто крайна точка на едно пътуване, а място, от което започва нов Път… Камино: Пътят на завръщането“ е книга за собствените ни граници. Смел опит да минем отвъд тях”.

Първият литературен опит на Тихомир Иванов представлява увлекателен разказ за пътешествието му по Ел Камино, прословутия 800-километров поклоннически маршрут до катедралата „Сантяго де Компостела“ в едноименния испанския град.

Книгата на Тихомир подкупва с искрения му стремеж да сподели откровено, без да спестява неудобни за себе си истини, най-важните моменти и прозрения от духовната трансформация, която преживява на Ел Камино – и която, в крайна сметка, е целта на поклонението му.

Книгата ще заинтересува широк кръг читатели както заради самото приключение и прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино – особености на т.нар. Френски маршрут, изминати километри, условия в т.нар. албергета (общежития), географски и исторически забележителности и т.н., така и заради сложните психологически изпитания, духовни сътресения и прозрения на Пътя, за които младият българин разказва от първо лице.

С качествата си на експериментален литературно-хибриден жанр „Камино: Пътят на завръщането“ ще се открои сред останалите публикувани досега текстове за предизвикателството „По пътя на Сантяго“, което в последните години набира все по-голяма популярност сред младежката (и не само) аудитория.

Дарина Цветкова- редактор на „Камино: Пътят на завръщането“

Вирни се горе