Изпълнители на ФА "Родопа" участваха във фестивал в побратимения град Ялова

Изпълнители на ФА "Родопа" участваха във фестивал в побратимения град Ялова

Камерен оркестър и три певици от Фолклорен ансамбъл “Родопа” по покана на община Смолян, участва от 1 до 6 юли в “Балкански музикален фестивал” в побратимения ни турски град Ялова, съобщи директора и гл.художествен ръководител на ансамбъла Мария Кисьова.

“Фестивалът се провежда за първа година и няма конкурсен характер. Освен от България и Турция в него участваха състави от Гърция, Сърбия и Македония, обясни Кисьова. Изявите бяха в различните квартали на турския град. Изпълнителите на Фолклорен ансамбъл "Родопа” имали всекидневни изяви с камерни програми и под непрекъснатите аплодисменти покорили публиката с професионалните си изпълнения. Певците и музикантите на ансамбъла се снимали за спомен с много почитатели и получили много поздравления от българските турци-преселници в Република Турция.

На едно от участията на ФА “Родапа” присъствали кметът и валията на побратимена Ялова.

“Нашите участия бяха приети много добре от публиката, впечатлени сме от гостоприемството и грижите на нашите съседи, каза ръководителят на ансамбъла. Пътуването се осъществи благодарение на община Смолян, за което сме изключително благодарни”, допълни Мария Кисьова.

Вирни се горе