Изложбата-базар „Родопски занаятчии“ откриват в Смолян

Изложбата-базар „Родопски занаятчии“ откриват в Смолян

Единайстото издание на изложба-базар “Родопски занаятчии” ще бъде официално открито на Orfeevi goriОрфееви17.10.2016г. от 18.00 часа в Народно читалище “Орфееви гори-1870” – гр.Смолян, кв.Райково, съобщи Цеца Илиева, секретар на НЧ “Орфееви гори-1870”.

Отново в залата на картинната галерия “Никола Иванов-Шаната” свои произведения ще представят осемнайсет майстори от нашия град. Това е част от работата на читалището за подкрепа и популяризиране творческите умения на родопчани и съхранението на нематериалното културно наследство.

Всички участници получават грамоти за участие, връчвани от председателя на читалището Атанас Луднев. Най-важното е, че така си дават среща сърцатите и сръчни майстори, обменят опит помежду си и откриват нови възможности за себе си.

До 21 октомври посетителите могат да видят скулптури, картини, гоблени, коледни украси, бижута с различни техники, гайди, картини-интарзия, дървостругарство, плетени на една и две куки детски дрехи и играчки, предмети от природни материали и др.

Коратор на изложбата е Георги Бакалов.

Проявата е част от програмата на Община Смолян за Празника на гр.Смолян.

Залата е отворена за посетители от 17-и до 21-и октомври 2016 г. от 9.00 часа до 18.00 часа.

Вирни се горе