Илия Луков представя албума „С песните през вековете” в градове от Смолянска област

Илия Луков представя албума „С песните през вековете” в градове от Смолянска област

Илия Луков представя албума „С песните през вековете” в градове от Смолянска област. На 09.12.14 г. от 18.00 ч. в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” изпълнителят ще бъде гост в Смолян с танцова формация клуб „Хоро” при НЧ „Орфееви гори-1870” гр. Смолян

  • в гр. Златоград – на 10.12.14 г. от 18.00 ч. в ОНЧ „Просвета-1908” и танцова формация „Акрани” – Златоград

  • в гр. Мадан – на 11.12.14 г. от 18.00 ч. в НЧ „Иван Вазов” и танцов клуб „Родопски кристал” – гр. Мадан

  • в гр. Девин – на 12.12.14 г. от 18.00 ч. в НЧ „Родопска просвета – 1923” и танцова формация „Девин денс клуб”

Гост изпълнител на концертите е родопския певец Димитър Кермедчиев.

Албумът „С песните през вековете” е посветен на 135 години от Освобождението на България от турско робство и 110 години от героичното, но жестоко потушено Илинденско-Преображенско въстание.

Песните са свидетелство за свободолюбивия, борчески дух на българина, за неговата духовна сила и жив оптимизъм, които са изградени върху най-съкровените човешки мечти и стремежи – свободен и мирен живот, любов към родината и труда, културно и материално развитие, обич между младите, създаване с взаимна обич и уважение на многолюдно семейство, както и достойно място в обществото, изградено върху почтеност и равнопоставеност. „С песните през вековете” не прави изключение – албум, в който всяка песен кореспондира с различна история, описва чувства и емоции, които са разказани с невероятно красивия глас на Илия Луков.

Вирни се горе