Годишна изложба на дейностите в Център за подкрепа за личностно развитие

 Годишна изложба на дейностите в Център за подкрепа за личностно развитие

„Тези фотоси, тази цветна дъга, която създадоха децата от ОДК-Смолян, е потвърждение на нашето желание – от Областна администрация Смолян да реализираме подобни мероприятия, с които да даваме възможност да се показват добрите резултати и в същото време да създаваме настроение тук, в тази сграда”, заместник-областният управител Андриян Петров откри фотоизложба „Избирам своето бъдеще”.

„Кариерното развитие придобива все по-голяма значение и е много важно децата ни от ранна възраст да имат представа за нашия динамичен живот и да намерят най-добрата реализация за себе си.”, каза Петров и увери, че институциите, държавата правят всичко необходимо да подпомогнат развитието на децата, за да станат достойни граждани на страната ни и на целия свят.

Директорът на ОДК-Смолян Гинка Михайлова изказа благодарности към областния управител, заместник-областния управител, началника на РУО-Смолян и всички институции за оказаната подкрепа и доброто сътрудничество. Тя изрази своята увереност, че и занапред ще работят съвместно за оптимално реализиране на кариерното ориентиране и консултиране на територията на област Смолян.

Годишната изложба на дейностите в Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс гр.Смолян представя в около 60 фотоса различни характеристики на различни професии, които могат да бъдат реализирани в нашия регион. Фотоизложбата илюстрира процеса на работа на кариерните консултанти – Албена Калканова, Тодор Главчев, Шинка Фисинска. Дейностите, които те осъществяват са: кариерно информиране и консултиране на ученици от областта; информиране и консултиране на родители и граждани; подпомагане дейността на педагогическите съвети, класните ръководители и учители в областта на кариерното ориентиране; индивидуална и групова работа с ученици за подпомагане на вземане на решение за избор на образование и кариера; диагностична и консултативна дейност с ученици; организиране и провеждане на форуми по кариерно ориентиране на училищно, общинско и областно равнище.

Откриването на фотоизложбата „Избирам своето бъдеще” уважиха ръководители и представители на държавни и общински институции, ученици, граждани. За доброто настроение допринесоха с изпълненията си талантливите деца от танцовите състави на ЦПЛР ОДК-Смолян. Фотосите ще бъдат изложени в атриума на Областна администрация Смолян до средата на месец Юли и всеки желаещ гражданин може да ги разгледа.

Вирни се горе