Годишен концерт на ДМШ „Стефан Бончев” се състоя на 20 юни

Годишен концерт на ДМШ „Стефан Бончев” се състоя на 20 юни

НАПИСАНО ОТ ВАС

Вечерта на 20 юни в зала 1 на НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян се състоя годишен концерт на Детска музикална школа „Стефан Бончев” към читалището.

В концертната програма взеха участие всички ученици в школата с преподавателите по пиано Мария Марковска, Мария Узунова и Людмила Белева и учителя по акордеон Здравка Субашиева. В продължение на почти два часа родители, близки, приятели и познати на участниците в концерта имаха възможността да се насладят на класически пиеси от български и чужди композитори, сред които Парашкев Хаджиев, Шуберт, Бетховен и др. Насладата от класическата музика трудно може да се опише. В нея има много дълбок смисъл, чувство на върховност и духовност. Всяка една нота, изсвирена от децата на пианото или акордеона, те пренася в свят, в който можеш да откриеш мислите и чувствата си. Трудът на децата бе аплодиран от публиката и оценен чрез поднасяне на цветя и одобрение от самите преподаватели, а учениците ни подариха своя букет от класически звуци. Всички деца получиха диплом за успешно завършване на ДМШ „Стефан Бончев” към Читалище „Христо Ботев” за учебната 2012/2013г. Краят на концерта бе сложен с дуетът на Росица Кокудева и Мария Ламбова, които получиха почетни грамоти ,сребърна значка „Христо Ботев“ и предметни награди от Читалището за отлично завършване на обучението си по пиано с преподавател Мария Марковска.

Ежегодната награда на Настоятелството при читалището на името на „Захари Рашев“ от 200 лева бе връчена от председателя Иван Иванов на Стефан Димитров от класа по пиано с преподавател Мария Марковска за показано трудолюбие, талант и напредък в своето развитие.

Годишният концерт на ДМШ „Стефан Бончев” е един от последните, с които завършва пролетният цикъл от концерти в читалище „Христо Ботев”. Следва да се насладим на постановката „Лека нощ Бетина“, която музикалния театър е подготвил за своята публика на 26.06.2013 година/сряда/ от 18.30 часа в Зала ?1 на читалището.

Вирни се горе