Главно мюфтийство награди за изкуство три деца от област Смолян

Главно мюфтийство награди за изкуство три деца от област Смолян

Главно мюфтийство награди трима младежи от Районно мюфтийство – Смолян, съобщиха от Районно мюфтийство – Смолян.

За поредна година Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България организира национален конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема: „Джамията в моя живот.“

Конкурсът се провежда по повод „Седмицата на джамията“, която тази година беше в периода от 3-9 октомври. От цялата страна са изпратени общо 110 рисунки и 26 есета и стихотворения, като броят на творбите от област Смолян е почти 20.

Конкурсът е разделен на категории по възрастови групи и класирането вече стана известно. В категория за рисунка от 6 до 13-годишна възраст второ място спечели Омар Караосманов – на 13 г. от с. Върбина, общ. Мадан. В категория от 14 до 18-годишна възраст на трето място се класира Ренета Терзиева – на 15 г, от гр. Рудозем. Главно мюфтийство връчи предметни награди на класиралите се, а поощрителна награда за рисунка получи и Шемзие Делихусева от с. Войкова лъка, общ. Рудозем на 20 години.

Рисунката на Ренета Терзиева е и сред трите рисунки, които са изработени във вид на благотворителни картички, които ще бъдат продавани на символична цена от 1 лв. по време на организираната от Главно мюфтийство национална благотворителна кампания през „Седмицата на сирака“. Със събраните средствата ще бъдат подпомогнати 210 сирачета към отдел „Социален” на Главно мюфтийство.

Районно мюфтийство – Смолян

Вирни се горе