Георги Христов – величествен и стилен в бутиковия си концерт „Коледна нощ”

Георги Христов – величествен и стилен в бутиковия си концерт „Коледна нощ”

Величествен и стилен – такъв бе концертът на Георги Христов снощи (5 декември) в зала „България”. С изпълненията си със съпровод на акустичен орган най-големият глас в българската поп музика възхити своите почитатели, изпълнили залата до последното място. В акустичния сет певецът представи блестящо свои версии на световни стандарти. Една от изненадите бе изпълнението на авторската му песен „Посвещение” в аранжимент за орган. През цялото време артистът бе обсипван с топли аплодисменти от екзалтираната публика в залата.

С дълбока чувственост и красиво откровение Георги Христов подари на своите почитатели и авторските си балади „Поне на Коледа да се обичаме” и „Бог се роди, Коледо”. Заедно с Нели Рангелова и детската вокална група „Бон-Бон” той представи за първи път на живо най-новия си сингъл „Коледа честита”, чиято радиопремиера бе преди десет дни. Съвместно с „бонбоните” Георги Христов изпълни още няколко коледни песни, подготвени специално за този концерт, които също бяха аплодирани шумно от публиката. Изключително топло бяха посрещнати и двата тотални хита на певеца за тази година „Още те обичам” от албума “Golden Ballads” (2012г.) и „Изгарям”, която ще бъде включена в предстоящия диск на певеца. Специален комплимент бяха изпълненията на произведенията „Аве Мария” на Бах и арията “Nessun Dorma” от операта на Пучини „Турандот” – две от кулминациите на концерта. С бурни и продължителни аплодисменти публиката върна Георги Христов седем пъти на бис, за да се наслади отново на ангелския му глас. В концерта взеха участие още бендът на певеца „Черно и бяло” и балет „Веда Джуниър”.

„Коледна нощ” е вторият голям концерт на Георги Христов през тази година в София след феноменалния успех на спектакъла „30 златни” през май в зала 1 на НДК. Билетите за коледния концерт бяха разпродадени седмица преди датата на събитието и пуснати допълнителни 50 места, които Георги Христов освободи от своите лични в ложите. Това бе единствената възможност повече негови почитатели да присъстват в салона, тъй като условията за пожаробезопасност в зала „България” изключват възможността за правостоящи, а датите до края на годината за Голямата зала бяха ангажирани, което възпрепятства провеждането на втори концерт.

На 10 декември Шумен ще бъде домакин на „Коледна нощ”. Въпреки че само преди две седмици Георги Христов представи проекта си „30 златни” в града пред препълнена зала, интересът и към този концерт е огромен и билетите са на изчерпване. Концертът „Коледна нощ” от зала „България” ще бъде излъчен в празничната програма на Нова ТВ.

Вирни се горе