Гайдарския състав „101 каба гайди” посрещна патриарх Кирил

Гайдарския състав „101 каба гайди” посрещна патриарх Кирил

По покана на Пловдивска митрополия в лицето на Пловдивския митрополит Николай на 28 април 2012 година гайдарския състав „101 каба гайди” при НЧ „Христо Ботев-1871” гр.Смолян с ръководител Костадин Илчев взе участие в посрещането на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, съпровождан от Негово Светейшество българския патриарх на българската православна църква Максим.

Двамата патриарси бяха посрещнати в митрополитския храм „ Св.Марина” от митрополит Николай, където първойерарсите отслужиха тържествен молебен за благословение на българския народ, за здраве и благоуспяване на освещения клир и христолюбивото паство на Пловдивска епархия.

След богослужението патриарх Кирил и придружаващите го лица бяха поздравени с гайдарска сюита изпълнена от „101 каба гайди”,както и няколко родопски песни в изпълнение на Кина Илчева и Величка Тодорова.

Веселието продължи и се пренесе в двора на Митрополията, където множеството миряни се насладиха на изпълненията на гайдарите и певиците. Изви се кръшно родопско хоро. Събралите се, аплодираха бурно гайдарите от „101 каба гайди”.

Вирни се горе