Фолклорен ансамбъл „Родопа” покори публиката с премиерния концерт „Фолклорните багри на България“

 Фолклорен ансамбъл „Родопа” покори публиката с премиерния концерт „Фолклорните багри на България“

Смолянската публика и гостите на града се насладиха на таланта на изпълнителите от емблематичния фолклорен ансамбъл "Родопа”, които тази вечер представиха изцяло нов репертоар на пищен концерт -спектакъл „Фолклорните ритми на България“.

Под нестихващите аплодисменти на публиката повече от 90 минути в зала 1 на смолянския театър със свои изпълнения се включиха певците, танцьорите и музикантите на ФА „Родопа“, Брас бенд” към ансамбъла, спортен клуб „Фен 85” и гост-солиста Димитър Керемедчиев.

В зала № 1 на смолянския театър прозвучаха неостаряващите и лиричните песни на Родопа планина, фолклорната картина „Песните ми говорят” от Македоно-Разложкия регион, динамиката на шопските песни и танци и широтата на крайдунавските ритми.

Сред гостите бяха областният управител инж.Димитър Кръстанов, зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев, Проф.д и.н. Анна Недялкова -президент на ВСУ и почетен гражданин на Смолян, общински съветници от БСП и др. Сцената се отрупа с цветя от народният представител от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова, Министъра на културата д-р Петър Стоянович, Кметът на Смолян Николай Мелемов, Читалища и редица почитатели на фолклорното изкуство.

Вирни се горе