Фолклорен ансамбъл „ЧАН“ при НЧ “Христо Ботев-1871“ с изяви в Турция

Фолклорен ансамбъл „ЧАН“ при НЧ “Христо Ботев-1871“ с изяви в Турция

По покана на кмета на град Тахирда и Дружеството за приятелство и културен обмен в Родопите , фолклорен ансамбъл “Чан“ при НЧ „Христо Ботев-1871” от 19-22.10.2012 година бе на официално посещение.

На площада на града бе изнесен голям фолклорен концерт посветен на празника на града и годишнината от тракийското дружество.На края на концерта се изви голяма хоро.Изпяха се мното песни и много наши изселници танцуваха и пяха нашите песни. Концерта бе наблюдаван от многобройна публика. Кмета на града благодари за хубавия концерт на тържествената вечеря. На следващият ден отпътувахме за град Ялова по покана на господин Дженгис Делери на които карените са от с. Брезе и с.Мугла.Поканата беше по повод „Балканска вечер“.Имаше и гости от Република Гърция-голямо влияние оказа факта, че община Ялова и община Смолян са побратимени градове.Концерта се състоя в ресторанта.

До късно пяха и танцуваха родопски пени.Групата бе настанене в бунгала до морето.Н а следващият ден посетихме много забележителности в града.На изпращане всеки получи подарък от общината.Така завърши едно представяне на фолклорен ансамбъл “Чан“ в Република Турция- като кмета на община Ялова отново ни покани да посетим бъдещи техни празници през 2013 година,съобщи художествения ръководител на ФА „Чан” Никола Величков.

Вирни се горе