ФА „Родопа” изпълниха части от „Музикална картина” за спектакъла „Невястата”

ФА „Родопа” изпълниха части от „Музикална картина” за спектакъла „Невястата”

Под егидата на областния управител Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, талантите от ФА „Родопа” изпълниха части от „Музикална картина” за спектакъла „Невястата”, чиято премиера ще е през октомври тази година.

Организатор, водещ и сценарист на събитието беше заместник-областният управител Андриян Петров, който приветства гостите и изказа благодарности към кмета на община Смолян, както и към всички творци и изпълнители, за богатата културна програма през изминалия месец, като отбеляза, че днешното представление е чудесен финал на Майските празници. „Откакто г-н Славов е областен управител, ние сме си поставили за цел по-често в тази сграда да има културни мероприятия, които да разчупят представата, че това е само една сграда, в която се вършат някакви странни неща.”

Оркестърът и хорът към ФА „Родопа”, под ръководството на Николай Балабанов, демонстрираха за пореден път музикалния си талант и величието на българския народен дух пред областния управител Недялко Славов, кмета на община Смолян Николай Мелемов, заместник-областните управители Андриян Петров и Тодор Бозуков, директори и представители на държавни институции от региона, учениците в Третото лятно училище на НАТО, журналисти и граждани.

Областният управител Недялко Славов изрази благодарност към ФА „Родопа” за чудесните изпълнения, които огласиха Атриума на Областна администрация. „Вие за пореден път ни заредихте с много позитивизъм, оптимизъм и гордост, че сме родопчани. Сигурен съм, че с този спектакъл ще пожънете много заслужени аплодисменти. Решихме да организираме това представление днес, последния ден на май, първо, защото месецът беше изключително ползотворен за нас и се увенча с кулминацията днес – подписването на един дългоочакван договор, договорът за проектирането на граничния пункт при Рудозем, и второ – да си подарим на всички нас – нашия екип, представителите на държавните институции, на всички вас, които сте тук, този невероятен спектакъл, изпълвайки тази сграда, която е символ на държавната власт, изпълвайки я с дух и атмосфера. Надявам се, ще се съгласите с мен, че нищо друго не пасва на тази зала така добре, както родопската песен. Присъствието на всички, които сме тук, е доказателство за една кауза, която ни обединява, и това е родопската песен, българският фолклор. В ежедневието има много каузи, които могат да ни обединяват, които могат да ни карат да работим заедно, така че усилията, които полагаме да имат резултат, за да има по-добро бъдеще за нас и за нашия регион. Нека да търсим тези каузи!”, след което Славов подари кошница цветя на изпълнителите от ансамбъла, като им пожела здраве, творчески и лични успехи.

Вирни се горе