Два спектакъла в РДТ на цена от 10 лева

 Два спектакъла в РДТ на цена от 10 лева

Родопски драматичен театър Смолян представя на 21.04 на голяма сцена представлението Майстори, а на 22. 04 на малка сцена Лазарица. За двете представления има промоционален билет на цена от 10 лева.

„Майстори” от Рачо Стоянов е спектакъл за творческата сила на Любовта. Представлението е свидетелство за това, че всяко духовно усилие изисква жертва. Нашата интерпретация е освободена от фолклорно-битовите нагласи в текста в името на това – да бъде по-видимо екстатичното живеене в Любов. В този смисъл – попътни са ни стиховете на Васко Попа – носители на същинския патос в драматургичната тема. Има нещо недостоверно в нравствените регламенти и навици на видимите човешки общества (включително и на обществото , в което времетраем и ние). Жертвата открехва вратите към една друга, не подменена, а истинна нравственост. Някъде там, отвъд, действително Бог е Любов." Режисьор – Крум Филипов.

“Лазарица”

“Когато ти навредиш, обидиш своя приятел, той е приел обидата и я е отнесъл със себе си. Можеш за тази обида да постиш 100 години, да се каеш, да се чистиш, на практика всичките ти добродетелни усилия могат да останат напразни, ако твоят обиден приятел не благоволи да го обезсили и прости. Ти сам не можеш през цялата вечност да се спасиш от този грях, защото той вече не е под твоя власт, а под властта на твоя приятел.” Режисьор на постановката е Крум Филипов.

Вирни се горе