Детски празник „Шарена есен” се проведе в Златоград

Детски празник „Шарена есен” се проведе в Златоград

Библиотеката в.Златоград проведе литературна среща от поредицата „Срещи автограф” по повод Деня на народните будители . Детският празник „Шарена есен” ,организиран от ОНЧ”Просвета-1908” и академично издателство „Талант” към ВУАРР –Пловдив беше посветен на Деня на народните будители и включваше представянето на книгите на Димитър Димитров от поредицата Шарено детство –„Розата „ и „Ябълката”.

Авторът на детските книжки понастоящем е ректор на създаденото от него Висше училище „Земеделски колеж”,преобразувано през 2011 г.във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/. Научната му дейност е в областта на мениджмънта, и стратегии на висшето образование,аграрна политика. Изнася лекции в Полша, Гърция, Турция.Автор е на над 150 научни публикации, монографии, студии, учебници. Създател на галерия „Резонанс” в Пловдив.Литературното му творчество включва книгите: „Съвети на мъж на средна възраст от Южна България”/2012/, стихосбирката „Тест за младост” /2015/ ,стихосбирките за деца от поредицата шарено детство”-1,2, „45 гатанки” . Отличен с награди „Пловдив” за принос към развитието на културата/2012/ ,златен почетен знак „Св. Димитър” и други.

Димитър Димитров беше представен от Деана Миткова , която работи в АИ „Талант” . С интересна презентация децата се запознаха с бяха представени двете книжки и автора им. Присъстващите ученици от ОУ”Васил Левски” активно се включиха в отгатването на гатанки ,в игрите на асоциации и другите забавни игри ,подготвени от гостите . Всички деца получиха награди и си тръгнаха с книжките с автограф – „Розата”, и Ябълка” , като си пожелаха нови срещи с писателя и представянето на следващата му книга ,включваща гатанки да бъде отново в Златоград.Библиотеката получи дарение от автора ,включващо неговите книги и други издания, съобщи Зорка Хаджиева

Вирни се горе