Ученици от ОУ "Иван Вазов" изнесоха рецитал за Васил Левски в Регионална библиотека

Ученици от ОУ "Иван Вазов" изнесоха рецитал за Васил Левски в Регионална библиотека

В навечерието на 140-годишнината от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, Регионална библиотека „Николай Вранчев” почете бележитата дата с рецитал и презентация.

Ученици от втори и трети клас при ОУ „Иван Вазов”- Смолян с чувство на партиотизъм и величие пред подвига на Апостола, рецитираха стихотворения, посветени на Дякона, съобщиха от Регионална библиотека.

Пред учениците бе представена презентация за живота и делото на Левски. Възпитаниците на ОУ „Иван Вазов” разгледаха изложба от книги, подредена в Детски отдел за Васил Левски, а във фоайето на Регионална библиотека са изложени рисунките, есетата и стихотворенията от конкурса, обявен от библиотеката по повод 140-годишнината от обесването на Апостола на свободата.

Резултатите ще бъдат обявени на 22 февруари, петък от 15.30 часа. Всички 47 второкласници и третокласници си тръгнаха с книжка от Глобални библиотеки, подарена от зам.-директора на РБ Йорданка Вълчева. Тя им благодари за ентусиазма, с който рецитираха стихотворенията и ги покани отново да участват в инициативите, организирани от най-голямата библиотека в региона.

Вирни се горе