БРАВУРНА ПРЕМИЕРА НА „МИЛОСТ“ ПРЕД СТОЛИЧАНИ

БРАВУРНА ПРЕМИЕРА НА „МИЛОСТ“ ПРЕД СТОЛИЧАНИ

Софийското представяне на най-новата книга на Светозар Казанджиев „Милост“ бе органнизирано от Съюза на българските писатели (СБП) и на тракийските дружества в България. На 15 ноември (сряда), салонът на ул. „Стефан Караджа“ 7А се оказа тесен да побере писателите, почитателите и приятелите на автора, дошли да споделят неговия празник и да изразят възхищението си от новата му творба.

Представянето се водеше от поета Димитър Христов Чернаев, главен секретар на УС на СБП, а за книгата говори нейният редактор Здравка Евтимова. За да въведе участниците в атмосферата на разказите на Казанджиев, актьорът от РДТ „Н. Хайтов“ Румен Бечев, който е и директор на театъра, прочете една от 43-те истории в книгата. За достойнствата на разказвача и неговите „възпеви“ към Родопа планина изказаха вълнуващи слова поетите Матей Шопкин и Димитър Христов, писателите Владимир Арденски и Георги Майоров, преводачката Мария Петкова, общественикът Тодор Гугински… Сред присъстващите бяха забелязани още Атанас Капралов, Елена Алекова, Петър Динчев, Георги Драмбозов, Тодор Коруев, Пламен Вандов, Георги Митринов… От името на клуб „Родопи“ към Съюза на тракийските дружества в България говори неговият председател Величко Пачилов, както и председателят на фондация „Памет“ Здравец Хайтов.

В продължение на час, след премиерата, писателят даваше автографи на свои читатели, които оказа се познават и други негови книги, понеже през годините назад всички те са представяни в София.

КЛУБ „РОДОПИ“ ПРИ СЪЮЗА НА ТРАКИЙСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В БЪЛГАРИЯ

Вирни се горе