Белгийската посланичка и кметът на Смолян откриха изложба на популярния рекордьор на Гинес по комикси Марк Слеен

 Белгийската посланичка и кметът на Смолян откриха изложба на популярния рекордьор на Гинес по комикси Марк Слеен

Белгийската посланичка Аник ван Калстър и кметът Николай Мелемов официално откриха изложбата на популярния художник на комикси Марк Слеен. Експозицията е разположена в РДТ „Николай Хайтов” , а желаещите да разгледат творбите на белгийския рекордьор на Гинес по комикси, могат да направят това от днес до 4 октомври, от 10.00 до 18.00 часа във фоайето на театъра. Радвам, че в нашия град откриваме тази уникална изложба с помощта на белгийското посолство и нашия голям приятел Н. Пр. Аник ван Калстър, каза при откриването кметът.

Благодаря на община Смолян и на г-н Мелемов за ползотворното ни сътрудничество, което помогна да открием тази изложба.В Смолян и региона вие сте пазители на много традиции. За Белгия традициите са комиксите, посочи при откриването и Нейно Превъзходителство Аник ван Калстър. Дипломатката обясни още, че авторът Марк Слеен има особен афинитет към комиксите, печелил е много награди и е популярен в това изкуство. В тази изложба той акцентира на загрижеността си за опазване на околната среда. Тя е резултат от многобройните му пътувания в Африка. Надявам се да откриете света на Марк Слеен чрез тази изложба, каза още белгийската посланичка.

Преди това събитие Нейно Превъзходителство Аник ван Калстър проведе среща с кмета Мелемов на която обсъдиха съвместното си сътрудничеството в различни области.

Вирни се горе