Ансамбъл „Родопа” ще изнесе концерт във Велико Търново

Ансамбъл „Родопа” ще изнесе концерт във Велико Търново

Фолклорен ансамбъл „Родопа” ще изнесе концерт пред участниците в Националната туристическа борса и пред гражданите на старопрестолния град Велико Търново на 19 април от 19.00 ч., съобщи директорът на Ансамбъла Светозар Казанджиев.

Концертната програма е озаглавена „Девойко, мари хубава” и е съставена от най-доброто от репертоара на ансамбъла. Участват: народния хор, народния оркестър, танцовия състав и солистите Златина Узунова и Златко Кафеджиев.

Концертът във град Велико Търново е записан в програмата на ФА „Родопа” за първото полугодие на 2012 година. Във него са включени още концерти в с. Баните, на 6 май, в Чепеларе, на 24 май, на площад „България” в центъра на Смолян, на 24 и 31 май, в Пловдив – на 26 май и в гр. Доспат, през юни. Ансамбълът работи усилено върху концерт-спектакъл „Злато от Родопите”, с който ще се представи пред столичната публика на 14 май от 20.00 часа в зала № 1 на Националния дворец на културата. Спектакълът е включен в Салона на изкуствата, редом с ДАНПТ „Филип Кутев” и други представители на съвременната българска култура. Ансамбълът прави тази амбициозна стъпка, убеден че неговото място е сред водещите институти на културата в страната, а художествената му продукция – достойна за първата концертна зала в републиката. Спектакълът в зала № 1 на НДК ще върне самочувствието, гордостта, надеждата и мотивацията за работа на артистите, отдали младост, труд и талант на родопската песен, на фолклора, на българската култура.

Вирни се горе