7-ма национална зимна Лайънс олимпиада ще се проведе в Пампорово

7-ма национална зимна Лайънс олимпиада ще се проведе в Пампорово

Лайънс клуб Смолян за седми пореден път ще бъде домакин на Националната Зимната Лайънс Олимпиада, която ще се проведе на 04 февруари 2012 г, в курорта Пампорово.

Това е нетрадиционна, изпълнена с благотворителност инициатива на Лайънс клубовете от цялата страна. Очаква се и през тази година в Пампорово да се срещнат повече от 100 участника, представляващи над 30 клуба. Своеобразният зимен празник включва състезания по зимни спортове – гигантски слалом,  първо “лъвско” спускане, теглене на въже. Новите дисциплини за тази година са Bam Boarding (спускане с „лопатка”) и снежен боулинг. Традиционно „перлата” в състезанието е гигантския слалом.

За миналогодишната олимпиада отборната купа по ски дисциплини бе завоювана ЛК Смолян, а златните медали в отделните категории спечелиха Тихомир Ников, Соня Маламова и Диана Терзийска. И сега смолянските олимпийци са настроени за победа и желание да затвърдят успеха си. Този стремеж е породен и от обстоятелството, че от началото на 2012 г, Лайънс клуб Смолян прие нови членове в състава си, които ще бъдат официално представени в дните на олимпиадата. Състезанията ще бъдат на Писта „Снежанка-1” – Малката стена от 10,00 до 16,00 часа в съботния ден. Ски дисциплините се организират в партньорство със Ски клуб „Родопа” Смолян. Организаторите канят за участие приятели и партньори, обичащи зимните спортове, които са готови да споделят предизвикателството на лъвския дух и устрема към весели победи.

Паралелни прояви на зимния празник са церемониалната Лайънс вечеря с благотворителен аукцион. Набраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на даровити деца. Със средства от миналогодишния аукцион, Лайънс клуб Смолян успя да изгради Лайънс парк в Дома за стари хора Фатово, открит през месец май.

По време на официалната проява Дистрикт Управителя Захар Марогло ще връчи купата и медалите на победителите-олимпийци. Участие в проявите са потвърдили и редица авторитетни членове на лайънс-движението от цялата страна, сред които бившите дистрикт-управители Цвети Русинов, Петър Маламов, Недялко Младенов,съобщиха от Лайънс клуб Смолян.

В навечерието на олимпиадата – за 03 февруари, е насрочено и Общото Събрание на Асоциацията на българските лайънс клубове – Дистикт 130, както и обучението за Лайънс лидери. Тези прояви се организират от националното ръководство и Регионалния Лайънс институт по лидерство.

Провеждат се под мотото „Растем, за да служим”, като част от инициативите, свързани с 20-годишнината на Лайънс в България. Лайънс-приоритети за настоящата година са екопрограмата Green Lions за засаждане и грижи на минимум 1 милион дръвчета, както и работа с младите хора. Клубните прояви са насочени и към другите основни програми – развитието на културата, превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата и диабета.

Вирни се горе