23-ма четвъртокласници се класираха за Националното състезание по музика

23-ма четвъртокласници се класираха за Националното състезание по музика

23-ма четвъртокласници се класираха за Националното състезание по музика, ученичка от Момчиловци е първа в олимпиадата „Знам и мога”

23-ма четвъртокласници се класираха за участие в националния етап на провеждащата се за първи път от МОМН музикална игра „Ключът на музиката” – национално състезание по музика за ученици от IV клас. От общо 104 участници от цялата Смолянска област, 23 деца са получили над 60 точки и печелят правото да представят областта във финалния кръг на състезанието,съобщиха от инспектората по образование в Смолян.

На областния кръг най-добре са се представили малките познавачи на музиката от СОУ „Христо Ботев” в с. Чепинци – общо шест деца от това училище се класират за националния етап. На призовото първо място с 80,5 точки е Ивайло Шехов – IV „б” клас, а веднага след него със 79,5 точки е Амира Емин – IV „а” клас, и двамата от СОУ „Христо Ботев” – с. Чепинци. Трета в класирането със 75 точки е Йорданка Даскалова – IV „в” клас от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Смолян. Сред класираните за националния етап са още четвъртокласници от ОУ „Иван Вазов” – Смолян, ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Рудозем и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Неделино. Класираните ученици ще пътуват за националния кръг на състезанието „Ключът на музиката”, който ще се проведе на 22 и 23 март т.г. в Пловдив. Освен самото състезание, за децата и придружаващите ги учители е предвидена и богата културно-образователна програма.

Общо 37 ученици се явиха на областния кръг на олимпиадата за четвъртокласници „Знам и мога”, съобщиха още от Регионален инспекторат по образованието – Смолян. С резултат от 27,45 точки четвъртокласничката Мария Малецова от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Момчиловци е първа и се класира за националния етап на олимпиадата, която ще се проведе на 30 март 2013 г. в Силистра.

Вирни се горе