“101 Каба гайди” участва в XI-ти национален конкурс за гайдарски и инструментални състави “Вълшебни ритми”

 “101 Каба гайди” участва в XI-ти национален конкурс за гайдарски и инструментални състави “Вълшебни ритми”

“101 Каба гайди” участва в XI единадесети национален конкурс за гайдарски и инструментални състави “Вълшебни ритми” гр.Нови Пазар,съобщи ръководителя на оркестъра.

На 26-28.04.2013 год се проведе 11 единадесети национален конкурс за гайдарски и инструментални състави “Вълшебни ритми”, който се провежда в НЧ “Хр.Ботев-1872г.” гр Нови Пазар, под патронажа на министъра на културата и кмета на общ. Нови Пазар. В конкурсната програма взеха участие 10 учасника от гайдарски състав “101 Каба гайди” при НЧ “Хр.Ботев-1871г” гр.Смолян, в категориите за индивидуално изпълнение и камерни гайдарски състави до и над 7 седем участника.

След преминаването на конкурсната програма журито единодушно и за пореден път обяви, че школата на “101 каба гайди” с ръководители Костадин Илчев и Никола Марковски от Смолян е най добрата за изпълнители на каба гайда,което се видя и от присъдените награди. Наградите които бяха присъдени са: В индивидуалните изпълнения- Една специална; Две първи; Три втори; Две трети, общо осем награди. В камерните гайдарси състави до 7 човека се явиха четири дуета в различните възрастови групи и са присъдени Две първи и две втори награди.

В общото изпълнение- Две награди; Една първа и една специална награда. Ръководителя на групата взела участие Никола Марковски бе награден за всеотдайната си работа и творчески успехи със наградата на ректора на АМТИ гр.Пловдив проф.акад.Милчо Василев, който е и председател на журито.

Вирни се горе