Задържаха турски гражданин, представил документ на друг човек

Задържаха турски гражданин, представил документ на друг човек

Задържаха трима на ГКПП-Златоград. При излизане от страната миналата седмица е извършена проверка на тримата лица пътуващи в лек автомобил. При проверката едно от лицата предоставя българска лична карта на лице от гр.Пловдив. Граничният служител установява, че лицето не съотвества с това на снимката от документа. При извършената справка става ясно, че личната карта е обявена за издирване. На зададените въпроси към приносителя, същият заявява, че е турски гражданин, A. A., на 26 години от гр. Адана Р. Турция.

Задържани са и трите лица за изясняване на случая, съобщиха от полицията. По данни на турския гражданин, същият е влязъл в България от Турция, укрит в микробус през ГКПП-Кап. Андреево.

В последствие е заведено бързо производство срещу лицето по чл. 279 и по чл. 318 от НК. Със заповед на директора на РДГП – Смолян са му наложени принудителни административни мерки: “Принудително отвеждане до границата на Р. България”, “Забрана за влизане в Р. България за срок от 5 години” и “Принудително настаняване в специален дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция “Миграция” – МВР.

Вирни се горе