Задържаха пиян шофьор, щял да вози ученици на екскурзия от Златоград

Задържаха пиян шофьор, щял да вози ученици на екскурзия от Златоград

Тази сутрин в РУ – Златоград е образувано бързо производство срещу 48-годишния С.Г. К. от гр.Бургас за управление на моторно превозно средство – автобус „ВДЛ Жонкеар ЖСД 140-430“ с бургаска регистрация, под въздействието на алкохол.

Сутринта на 01.06.2018г. в гр.Златоград е организирана екскурзия с учебна цел с учениците от ІІІ и ІV клас на ОУ „Васил Левски“ до Банско, в която се включили ученици и родители, общо около 100 души. Преди тръгване, в 07:30 часа, е извършена проверка за употреба на алкохол от страна на водачите, при която се установява, че единия от тях – С.Г.К. е употребил алкохол с концентрация в издишания въздух 1,27 промила, установено с техническо средство. В хода на работата по случая е установено, че автобусът, управляван от С.Г.К., в който е пътувал и представител на туроператорската фирма, е тръгнал в 03:50 часа на 01.06.2018г. от гр.Стара Загора, пристигнал е в гр.Златоград преди заминаването за гр.Банско. Водачът е дал кръвна роба. 48-годиншят мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

С цел недопускане на инциденти и произшествия с ученици при организиране на групови пътувания в ОДМВР – Смолян е създадена организация за извършване на проверки преди заминаването. Във всички случаи на организирани пътувания на ученици, за които ОДМВР-Смолян е уведомена, се извършва проверка на водачите за употреба на алкохол. Извършва се и проверка за техническото състояние на автобуса.

Вирни се горе