Задържаха смолянчанин за телефонна измама, баба от Левочево му дала 3300 лева

Задържаха смолянчанин за телефонна измама, баба от Левочево му дала 3300 лева

Благодарение на доброто взаимодействие и координация между служителите на ОД МВР – Смолян, РУП – Смолян и РУП – Чепеларе, е задържан мъж, съпричастен към извършването на телефонна измама.

На 17.09.2013 г. около 12.00 ч. на домашния телефон на 90-годишна жена от смолянското село Левочево, се обадил мъж, който се представил за нейния внук и съобщил, че е предизвикал пътнотранспортно произшествие и е убил дете.

Мнимият внук поискал от баба си сумата от 3300 лева, като обяснил, че са му необходими, за да ги даде на полицията. Възрастната жена изпълнила молбата на “внука” си и предала исканата сума на непознат мъж пред дома си. Скоро след като предала парите, възрастната жена разбрала, че е станала жертва на измама и сигнализирала в полицията. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия, в резултат на които служители на РУП – Чепеларе установили и задържали извършителя – И. М. – 28-годишен от Смолян. По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Смолян.

За бързото установяване на участника в измамната схема е допринесло и оказаното съдействие от страна на кметския наместник на с. Левочево, който забелязал из селото да се движи непознат автомобил и своевременно уведомил полицейските служители.

Вирни се горе