Задържаха дрогиран шофьор и наркопласьор на английския фестивал в с. Полк. Серафимово

Задържаха дрогиран шофьор и наркопласьор на английския фестивал в с. Полк. Серафимово

Ежегоден музикален фестивал „Планински поляни“ – 2016 г. се проведе в с. Полк. Серафимово, общ. Смолян, през периода от 10.06.2016 г. до 22.00ч. на 12.06.2016 г. На мероприятието присъстваха около 2000 човека граждани на Кралство Великобритания и Република България. Във връзка със събитието по заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов през почивните дни се проведе специализирана полицейска операция по линия на противодействие на наркопрестъпността на територията на РУ-Смолян. При извършените проверки на лица и МПС, бяха установени нарушения, за които са започнати три незабавни производства за притежание на наркотични вещества, съобщиха от полицията.

На 11.06.2016 г. около 01.00 ч. в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, при извършена полицейска проверка на таксиметров автомобил, с водач С. Б. /26-годишен/ от с. Върбина, общ. Мадан, е установено, че управлява под въздействието на наркотични вещества. В хода на полицейската проверка в джоб на якето на С. Б. е намерено бяло наркотично вещество на бучки, обвито в станиол, с брутно тегло 0,24 грама. При извършения полеви наркотест реагира на “амфетамин”. С. Б. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян и срещу него за започнати две незабавни производства.

На същата дата в РУ-Смолян е образувано незабавно производство срещу И. И. /36-годишен/ от гр. Търговище за това, че около 21.00 ч. в с. Полковник Серафимово, общ. Смолян, при извършена полицейска проверка от служителите на РУ-Смолян, са намерени различни видове наркотични вещества – суха растителна маса с общо тегло 26,73 грама, реагираща на „марихуана“, текстилна торбичка със съдържание на таблетки, с общо тегло 64,77 грама, реагиращи на „метаамфетамин“ и един хартиен свитък с бяло прахообразно вещество, с брутно тегло 0,47 грама, реагиращо на “кокаин”. При последвалите претърсвания и изземвания от полицейските служители в лек автомобил “Сеат Кордоба”, ползван от И. И. и в хотелска стая в гр. Смолян, обитавана от същото лице, бяха намерени и иззети още наркотични вещества: полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество с общо тегло 185,16 грама, реагиращо на „амфетамин“; полиетиленов плик със суха растителна маса с общо тегло 9,08 грама, реагираща на „марихуана“; полиетиленов плик с таблетки с общо тегло 14,45 грама, реагиращи на „метаамфетамин“; полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество с бруто тегло 102,28 грама с неустановен произход. Общото количество на намерените наркотични вещества е с тегло 300,66 грама. И. И. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Вирни се горе