Зачестяват случаите на открити контрабандни цигари и тютюн по границата

Зачестяват случаите на открити контрабандни цигари и тютюн по границата

Зачестяват случаите на открити контрабандни цигари и тютюн по границата, съобщават от Регионален граничен сектор. полиция. През миналата седмица са спипани няколко превозвачи на цигари. В района на с.Вълкосел, общ.Сатовча, граничен патрул от ГПУ – Гоце Делчев спира за проверка лек автомобил “Пежо”, управляван от смолянчанина М.В., на 69 години. При проверката на автомобила между задните и предните седалки са открити два найлонови чувала и една найлонова торба със ситно нарязан тютюн, с общо тегло 12.300 кг. М. В. е съпроводен до Митническо бюро – гр. Г. Делчев, където обяснил, че нарязаният тютюн е негово производство и е за собствени нужди. Тютюнът е предаден с протокол за доброволно предаване Случаят е поет по компетентност от Митническо бюро – Гоце Делчев, обясниха от полицията.

На ГКПП – Капитан Петко войвода, за влизане в страната е проверен лек автомобил марка “Мерцедес А-140”, управляван от българският гражданин М.Е., на 52 години, от гр.Хасково. При извършена съвместна проверка със служители на Митница – Свиленград, в автомобила са открити 1180 кутии цигари без акцизен бандерол, от марка “WALTON”. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване на Митница-Свиленград и е съставен акт за митническо нарушение. Случаят е поет по компетентност от Митница-Свиленград.

На ГКПП – Кулата/Промахон е извършена проверка на товарен автомобил марка “ДАФ”, с водач румънския гражданин М.А., на 37 години. В кабината на автомобила, в приспособени метални кутии под седалките, са открити 1400 кутии цигари без акцизен бандерол, от марките WAIH, RUBU SUPERSTIM и MAJESTIC. Случаят е поет от служители на Митническо бюро – Кулата. Цигарите и товарният автомобил са задържани от митнически инспектори на ГКПП – Кулата. Румънският гражданин е задържан за 24 часа в ГПУ – Петрич.На заседание на Районен съд гр.Петрич е осъден на 1 година лишаване от свобода, условно, с 3 годишен изпитателен срок и 10 500 лв. глоба.

Вирни се горе