Възрастна жена загина при пожар в Смолян, други четирима са пострадали

Възрастна жена загина при пожар в Смолян, други четирима са пострадали

Пожар пламна в гр. Смолян и взе една жертва, други 4-ма пострадаха. Снощи около 18.45 ч. в РУ-Смолян на телефон 112 е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в Смолян, на ул. “Кокиче”. В него е живяла 89-годишна жена, която станала жертва на пожара. На място пристигат огнеборци, които бързо овладяват пожара и спасяват 4 човека от съседния апартамент, които опитали да помогнат на възрастната жена. Оказана им е незабавна медицинска помощ в МБАЛ “Братан Шукеров” – гр. Смолян.

Леко обгазени и настанени в болницата са: 64-годишна жена и нейния съпруг 66-годишен мъж, заедно с двете си внучета – момиче на 8 г. и момче на 2 г. Момченцето е настанено в детско отделение, с леко обгазяване и старо заболяване – вирусна пневмония. Съпругът е прегледан и освободен за домашно лечение. Четиримата пострадали живеели в апартамент над този, в който е възникнал пожара. При пожара са унищожени: мебели (кухненски шкаф, маса, диван, табуретка, врата), хладилник, печка на дърва, опушени стени – 220 кв.м., паднала мазилка – 30 кв.м. Причини за възникване на пожара са в процес на установяване, съобщиха от полицията.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР, РУ – Смолян и РС ПБЗН-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе