Установиха самоличността на мъжа и жената, скочили от хотел "Соколица"

Установиха самоличността на мъжа и жената, скочили от хотел "Соколица"

Установени са самоличността на мъжа и жената, които се самоубиха вчера в хохел „Соколица” в Смолян. Това съобщи днес на брифинг директорът на полицията комисар Кирил Хаджихристев.

Жената се казва Гюлшен Селятин Сали, от гр. Кържджали на 33 години, а мъжът – Младен Бойков Златков на 34 г. от с.Диманово.

Както снощи съобщихме, първо жената е скочила от терасата на стаята в хотела към 18.30 часа, а след това към 19.20 – мъжът.

Незабавно на мястото са изпратени полицейски екипи и районът е отцепен. Пристигналият екип на спешна медицинска помощ е констатирал, че жената е починала.

Предприети са действия за блокиране на хотела и проверка на помещенията на първите четири етажа, които се използват. В този момент на последния, единайсти етаж на хотела се появил млад мъж, който бил стъпил на перваза на прозореца. Полицаите се опитали да убедят мъжа да се прибере, но въпреки техните опити той се хвърлил от прозореца в дерето зад хотела и починал, обясниха от полицията днес.

При извършения оглед, в стаята на третия етаж в хотела, наета от жената, полицейските служители намерили 10-месечно бебе Мадлен, нейна дъщеря. Детето е прегледано от медицински екип, установено е, че е в добро състояние и е поето от служители на Дирекция “Социално подпомагане”. В момента детето е настанено в Дома за медикосоциални грижи за деца в с. Широка лъка.

След проведените допълнителни проверки е установено, че М. З. изтърпява присъда “лишаване от свобода” в Затворническото общежитие в гр. Смолян, като същия ден е бил пуснат в 12-часов отпуск с мотив, че иска да извърши официално припознаване на детето – дъщеря на Г. С. През 2004г. М. З. е бил осъден на една година условно за блудство с непълнолетно лице, а през 2011г. в Районен съд гр. Кърджали е осъден на 2 години и 6 месеца “лишаване от свобода” реално изтърпяване за изнасилване на лице, ненавършило 16 години.

В хода на работата по случая се установява, че Г. С. и М. З. са живеели на семейни начала и по първоначални данни са били в добри отношения. Продължават процесуално-следствените действия по случая, води се досъдебно производство. Предстои извършване на съдебно-медицински експертизи за установяване причините за смъртта.

Още подробности по случая четете в интервюто с комисар Кирил Хаджихристев и гледайте във “Видео”!

Вирни се горе