Трима пострадаха при катастрофа в Смолян

Трима пострадаха при катастрофа в Смолян

Снощи около 20.15 ч. в Смолян, на ул. “Хан Пресиян” е възникнало пътнотранспортно произшествие с трима ранени участници в движението, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Лек автомобил “Ауди”, управляван от 19-годишния В. Ж. от Смолян, поради неправилно изпреварване, се блъска в неправилно завиващия наляво пред него лек автомобил “Ауди”, управляван от Г. С. – на 29 г. от с. Бостина. Удареното “Ауди” от своя страна се блъска в противопожарен кран, а кранът удря паркиран лек автомобил “Нисан”. При удара се запалва акумулатора и част от ел.инсталацията на аудито, управлявано от Г. С.

Екип на РС ПБЗН – Смолян е извършил пожарогасенето. При катастрофата е ранен водачът В.Ж. – с разкъсно-контузна рана на главата и контузна рана на десен крак, настанен без опасност за живота в МБАЛ-Смолян.

Пострадали са и пътуващите в управлявания от В. Ж. автомобил 16-годишно момиче от Смолян – с контузия на двата крака и дясна ръка и 17-годишно момиче, също от Смолян – с контузия на челото. Двете момичета са прегледани в МБАЛ-Смолян и им е назначено домашно лечение. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУП – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе