Три пожара станаха заради изхвърлени незагасени цигари, изгоряха 20 дка смесена гора край Мадан

Три пожара станаха заради изхвърлени незагасени цигари, изгоряха 20 дка смесена гора край Мадан

Увеличават се броят на пожарите, показват отчетите на пожарната. Вчира огнеборците се отзоваха на четири сигнала. Около 13.00 ч. е възникнал пожар в гора в махала Еленска, гр. Мадан. Огънят е унищожил 20 дка смесена гора и 60 дка лесонепригодни площи. Предполагаема причина за възникване на пожара е хвърлена незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от екипи на РС ПБЗН – Смолян с два противопожарни автомобила и гасачески групи от ДГС – Смолян.

По-късно е възникнал пожар без преки материални загуби в пасище в Златоград, собственост на 54-годишна жена от града. Предполагаема причина за възникване на пожара е хвърлена незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Златоград.

В местността “Мангово равнище”, землище на с. Войкова лъка, общ. Рудозем, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви. Предполагаема причина за възникване на пожара е хвърлена незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Рудозем. Горяха и сухи треви в пасище, частна собственост, в с. Върбово, общ. Смолян. Причина за възникване на пожара е късо съединение в далекопровод. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Пампорово.

Вирни се горе