Три пожара гасиха огнеборците на 5 май

Три пожара гасиха огнеборците на 5 май

Три пожара гасиха огнеборците на 5 май на територията на областта, съобщават от пожарната. В 01.06 ч. е получен сигнал от РЦ 112 за горски пожар в района между кв. Райково и кв. Устово в Смолян. Изпратеният на мястото екип на РС ПБЗН – Смолян установява, че пожарът не е горски, а гори второстепенна сграда – барбекю към частна вила в местността “Усоя”, землище на кв. Устово. Причината за възникване на пожара е в процес на установяване. При пожара са унищожени цялата постройка (барбекю) и оборудването в нея. Спасени са две частни вили и около 50 декара гора, намиращи се в непосредствена близост. Пожарогасенето е извършено от два екипа на РСПБЗН – Смолян.

По-късно около 15.00 ч. е възникнал пожар в кухня на къща в с. Баните, на ул. „Иван Вазов”. Запалила се е газова бутилка. При произшествието е унищожена газовата бутилка. Причина за възникване на пожара – техническа неизправност. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Баните.

Пожар без преки материални загуби станал и в стърнище на ливада, частна собственост, в гр. Смолян, кв. Устово, местност “Граматикоското“. Предполагаема причина за запалването е хвърлена незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе