Три катастрофи с ранени през коледните празници, още 13 ПТП-та

Три катастрофи с ранени през коледните празници, още 13 ПТП-та

Шофьор и двама пътници пострадаха при катастрофа в с. Подвис. Лек автомобил “Мерцедес”, управляван от А. П. – 20-годишен от Смолян, на лява крива се поднася, излиза вдясно извън пътното платно и се удря в бетонна постройка. Ранени са водачът, с контузия на бял дроб, натъртвания по гърдите и комоцио, който е настанен е за лечение в МБАЛ Смолян и двама пътника съответно на 19 г. и 48 г., и двамата от Смолян. Единият е с комоцио, разкъсна-контузна рана на главата, открита рана на лява лакътна става, а другият – с натъртвания по кръста, като след преглед е освободен за домашно лечение. Причини за възникване на ПТП е несъобразена скорост със състоянието на пътя и релефа на местността. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Катастрофа стана и в Смолян, на най-натоварената ул. “Хан Аспарух”. Лек автомобил "Фолксваген Голф”, управляван от смолянчанина И. Б. на 23 г. на дясна крива се поднася и се удря в подпорна стена. Ранен е водачът, с травма на носа. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Смолян за преглед и освободен за домашно лечение. Причина за възникване на ПТП е несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността. Произшествието е посетено екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Третата катастрофа е станала на главен път, след разклона за с. Забърдо посока гр. Чепеларе. Лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от П. П. /48-годишна/ от Смолян на остра лява крива излиза в дясно от пътното платно, губи контрол над автомобила и се блъска в декоративна стена. Леко ранена е водачката със съмнение за комоцио, без опасност за живота. Оказана й е медицинска помощ и е транспортирана в МБАЛ-гр. Смолян за лечение. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Още тринадесет пътнотранспортни произшествия без пострадали, с материални щети са възникнали в дните от 23 до 27 декември т.г. .12.2015 г. на територията, обслужвана от ОД МВР – Смолян. Девет от тях са станали в общ. Смолян, две – в общ. Златоград и по едно в общините Девин и Мадан. Произшествията са посетени от екипи на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе