Търсят в Гърция тийнейджъра, блъснал туристи в Триград

Търсят в Гърция тийнейджъра, блъснал туристи в Триград

Гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция са започнали издирването на 16-годишния Кристиян, който е в неизвестност от събота след полунощ, след като блъсна туристи в Триград със семейното „Ауди“ и избяга. Вече шести ден няма и следа от ученика от София, който бе на гости на баба си в родопското село, предаде Дарик.

„Разширяваме периметъра на търсене, включват се и много нови хора в издирвателните акции, снощи сме претърсили необитаемите къщи в съседните села, но няма и следа от него“, съобщи кметът на Триград Цветан Славков. По негова информация, от днес вече доброволци и гурбетчии от Родопите са започнали претърсването и на местностите в съседство на Триград, Буйново и Кожари в Гърция.

„Там има доста секачески колиби, където може да се подслони. Ангажирали сме хора от района, които работят там, както и местно население, които добре знаят българския език“, добави Славков.

Хората от Триград се притесняват вече сериозно за неговото здраве, тъй като той е облечен леко, а температурите нощем в планината пада доста, а прогнозите за времето в близките дни не са никак благоприятни за оцеляване в планината.

Ученикът изчезна в събота малко след полунощ, след като блъсна туристи в Триград. Тогава пострадаха четирима човека, между които има и шест годишно дете. По темата

Вирни се горе