Смолянският окръжен съд остави в ареста 26-годишен обвиняем за тежки престъпления

Смолянският окръжен съд остави в ареста 26-годишен обвиняем за тежки престъпления

Смолянският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Районен съд – Девин по отношение на 26 годишния Стоян П.

Окръжен съд – Смолян счита, че събраните към настоящия момент доказателства по делото в достатъчна степен обосновават извода, че Стоян П. е извършил деянията, за които е привлечен като обвиняем. Повдигнатите обвинения са за две отделни тежки умишлени престъпления, извършени при условията на опасен рецидив, което обосновава извода за наличието на реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. В подкрепа на този извод е и обстоятелството, че той е осъждан общо тринадесет пъти за умишлени престъпления от общ характер, като многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ за различни срокове от време.

Настоящият състав на съда приема, че единствената мярка, с която биха могли да се постигнат целите по чл. 57 НПК спрямо обвиняемия е задържане под стража, поради което следва да бъде потвърдено обжалваното определение на Девинския районен съд като обосновано и законосъобразно постановено.

Определението на Окръжен съд – Смолян не подлежи на обжалване.

Вирни се горе