Служител в Община Смолян е задържан за хулиганство и нападение над полицай

Служител в Община Смолян е задържан за хулиганство и нападение над полицай

В РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу Eмил Пашов на 54-години от Смолян, съобщиха от полицията. На 10.10.2017 г. около 10.50 ч. в гр. Смолян на ул. “Иван Георгиев – Комитата” пристига на място наряд по опазване на обществения ред при РУ – Смолян. След като полицейските служители отправили устно разпореждане на 54-годишния Емил Пашов, той извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – същият е дърпал, бутал, одраскал дясната ръка и нанесъл удар с левия крак в областта на бедрото на един от полицейските служители. Емил е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Пашов е служител в Община Смолян. Той работи като оперативен дежурен в администрацията. Мъжът повикал сам органите на МВР, за да принуди съседи – майка и дъщеря, да премахнат дървен обор до къщата им. В знак на протест той решил да затвори с автомобила си и улицата. 70-годишната Сирма Сиракова и 46-годишната й дъщеря Савка Асенова, която е инвалид, отглеждат крава, теле и юница в дървена постройка близо до входната врата.

От години Емил Пашов пускал жалби срещу тях и настоявал ръководството на общината да вземе отношение. По време на инцидента станал вчера през цялото време Пашов крещял и настоявал оборът на момента да бъде съборен. Скачал на полицаите, ритнал единия от тях. Това принудило униформените да го задържат. От Община Смолян са дали срок до другия четвъртък Сирма и Савка да разрушат постройката сами, част от която се намирала в общински терен в махала Тиболска в квартал Райково.

Вирни се горе