Сигнали за пожари и влезнала змия в павилион през почивните дни

Сигнали за пожари и влезнала змия в павилион през почивните дни

На 29.06.2017 г. в 11.00 ч. гр. Смолян, ул. “Белия камък“ е възникнал пожар в пътно строителна машина – валяк, собственост на частна фирма. Причина за пожара е: късо съединение. При пожара е унищожено: ел.инсталация. Спасено: товарни и леки автомобили – 5 бр. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Смолян.

На следващият ден в 02.03 ч. в гр. Сърница ул. “Чаарджик“ е възникнал пожар в лек автомобил „Опел Астра“, собственост на 56-годишен мъж. Причина за пожара – късо съединение в двигателното отделение. При пожара е унищожено: двигател и преден капак. Спасено – сграда. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Доспат.

На същата дата в 12.15 ч. на РЦ 112 e получен сигнал за оказване на техническа помощ – отводняване на асансьорна шахта в гр. Смолян ул. “Хан Аспарух“. Предполагаемата причина – обилни валежи. Няма унищожено.Отводняването е извършено от екип на РС ПБЗН-Смолян.

В 15.30 ч. на РЦ 112 e получен сигнал за техническа помощ – оказване съдействие на граждани за изтегляне на закъсал лек автомобил „Опел Астра“, до пътното платно в гр. Доспат, собственост на 40-годишен мъж. Изтеглянето е извършено от екип на РС ПБЗН-Доспат.

На 01.07.2017 г. в 16.20 ч. е получен сигнал за оказване на техническа помощ – влезнала змия в павилион в гр. Смолян, кв. Устово, ул. „Пазарска“, собственост на 62-годишен мъж. Екип на РС ПБЗН-Смолян освободи змия.

На същата дата в 14.40 ч. е получен добронамерен лъжлив сигнал за пожар. Екип на РС ПБЗН-Рудозем посети мястото на сигнал за искри в трафопост в гр. Рудозем, ул. „Атанас Буров“, собственост на ЕВН, и установи, че няма пожар.

Вирни се горе