Шестима са ранени при пътни инциденти през почивните дни в Смолянско

Шестима са ранени при пътни инциденти през почивните дни в Смолянско

Вчера около 20:50 ч. в гр. Смолян на ул. “Васил Райдовски”, лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 31-годишен жител на гр. Смолян, на лява крива излиза от пътя, качва се на тротоара и се блъска в бетонови стълби в дясно по посока на движението. Леко ранен е водачът, който е с контузия на главата и с натъртвания по лявата ръка, без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ – Смолян, след което е освободен за домашно лечение. Причина за възникване на ПТП е движение с несъобразена скорост с атмосферните условия, релефа на местността и състоянието на пътя. Използван е обезопасителен колан. Екип на РСПБЗН-Смолян обезопаси и изтегли лекия автомобил от пътното платно. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На 28.04.2016 г. около 16.15 ч. на път гр. Златоград – гр. Неделино е възникнало ПТП, при което лек автомобил “Ваз”, управляван от 62-годишен жител на гр. Неделино, при движение с несъобразена скорост спрямо релефа на пътя, излиза в дясно извън пътното платно и се удря в електрически стълб. Ранена е пътуващата в автомобила 59-годишна жена, съпруга на водача, която е с контузия на главата и гръден кош. Оказана й е медицинска помощ и настанена в МБАЛ-Смолян за наблюдение, без опасност за живота. На водача е направен тест с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна. Използвани са обезопасителни колани. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На 29.04.2016 г. около 10.30 ч. на път с. Чокманово – гр. Смолян е възникнало ПТП, при което лек автомобил “Мазда”, управляван от 55-годишна жена от гр. Смолян, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 24-годишна жена от гр. Смолян. Убити няма. Леко ранени са три пътнички в лек автомобил “Фолксваген Голф” – 43-годишна жена от гр. Смолян, която е с натъртвания в областта на гърдите и лява длан; 15-годишно момиче също от гр. Смолян, което е с натъртвания на гърдите и 24-годишната жена-водач на лек автомобил “Фолксваген Голф”, която е с контузия на главата. На пострадалите е оказана медицинска помощ в МБАЛ-Смолян, след което са освободени за домашно лечение. Ползвани са обезопасителни колани.

На 29.04.2016 г. около 13.00 ч. на път с. Чокманово – гр. Смолян, лек автомобил “Сеат Ибиза”, управляван от 33-годишна жена от гр. Смолян, губи контрол над автомобила, на остра крива излиза отдясно извън пътя и се преобръща под него. Леко е ранена водачката на автомобила, която е със спукан таз. Ползвала е обезопасителен колан. На пострадалата е оказана медицинска помощ в МБАЛ-Смолян и е освободена за домашно лечение. Произшествието е посетено от екип на “Пътна полиция” и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Други четири пътнотранспортни произшествия без пострадали, с материални щети са възникнали на 28, 30.04 и 02.05.2016 г. на територията на ОД МВР – Смолян. Три са станали в община Смолян, едно – в община Мадан, съобщиха от полицията.

Вирни се горе