Шест сигнала за пожари и опасно надвиснали дървета през почивните дни

Шест сигнала за пожари и опасно надвиснали дървета през почивните дни

На 19.01.2018 год. в 12:01ч. е получен сигнал за пожар в метален контейнер за смет намиращ се в гр. Смолян, ул. “Хан Пресиян“ № 17, общинска собственост. Причина – изхвърлена незагасена пепел. Няма унищожено имущество, спасен е един автомобил, намиращ се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На същата дата в 16:54 ч. е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Смолян, ул. “Възход“ № 9. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На 19.01.2018 год. в 08:53ч. е получен сигнал, за отстраняване на опасни предмети – опасно надвиснало дърво над газово стопанство на почивна станция на ПОК-Енерго в к.к Пампорово. Причина за инцидента е силен вятър. Опасното дърво е отстранено с помощта на моторен трион и лебедка от екип на РСПБЗН – Пампорово.

На 19.01.2018 год. в 10:00 ч. е получен сигнал за оказване съдействие на други структури – Община Смолян, за отстраняване на опасно надвиснали и паднали дървета на пътното платно, на път гр. Смолян – с.Турян. Причината е силен вятър. Помощта е оказана от екип на РСПБЗН – Смолян и дърветата са отстранени с помощта на моторен трион.

На 19.01.2018 год. в 12:05 ч. е получен сигнал за отстраняване опасно надвиснали дървета на адрес гр. Смолян, ул. “Никола Филипов“ № 2, в двора на ПМГ „Васил Левски“. Причината е силен вятър. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян с помощта на моторен трион и автостълба.

На 21.01.2018 г. в 11.35 ч. е получен сигнал за пожар комин на къща в гр. Смолян, ул. Снежанка, собственост на 30 годишен мъж. Няма унищожено имущество. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН Смолян.

Вирни се горе