Седем пожара гасиха огнеборците за последните дни

Седем пожара гасиха огнеборците за последните дни

Седем пожара за два дни станаха в областта. Въпреки предупреждението на огнеборците за увеличаване на броя на пожарите и обявения пожароопасен сезон, резултатите отново са негативни.

Къща се запали миналия ден в с. Оряховец, общ. Баните, собственост на 64-годишен жител на селото. При пожара е унищожено балконски прозорец – 3 кв.м., опушени стени – 20 кв.м., домашно имущество. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е извършено от един екип на РСПБЗН – Баните.

В местността „Рибарка”, землище на с. Рибен дол, общ. Баните, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви на площ около 10 дка, собственост на ДГС – с. Славейно. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от Р. А. /64-годишен/. Благодарение на бързата намеса на екип на РСПБЗН – Баните е спасена иглолистна гора 200 дка, намираща се в близост. В Чепеларе, на ул. „Димитър Кефилев” е възникнал пожар без преки материални щети в комин на къща, собственост на 39-годишен мъж. Причина за пожара е непочистен комин.

На 22-и март около 11.23 ч. е възникнал пожар без преки материални загуби в контейнер за смет в гр. Смолян, кв. Райково, ул. „Трети март”. Същия ден в 14.47 ч. в РС ПБЗН – Смолян от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, собственост на 38-годишна жена, намиращи се в с. Полк. Серафимово, общ. Смолян. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън от страна на собственика. Площта на пожара е около 1000 кв.м. в двора на собственика. Спасени са две сгради в близост. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН-Смолян.

А около 19.30 ч. в района на с. Касъка, общ. Доспат, е възникнал пожар без щети в нерегламентирано сметище. Площта на пожара е около 2000 кв.м.. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Вечерта пък около 22.10 ч. е възникнал пожар без щети в контейнер за смет в гр. Смолян, кв. Райково, ул. „Бяло море”.

Вирни се горе